Puslapiai

2020 m. balandžio 26 d., sekmadienis

Žagarėliai...kaimiški




Kaimiški žagarėliai taip ir leidžia pasinert į prisiminimus, kai kadaise iš ryto nosį kutendavo močiutės kepami gardėsių kvapai... šilti su kakava...mmmmm skanumėlis

500 ml.kefyro
150 g grietinės
800 g miltų
1a.š kepimo miltelių
1 valg.šaukštas cukraus
žiupsnelis druskos
aliejus
cukraus pudra

Eiga :

Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Suminkykite tešlą (ŽAGARĖLIAMS SVARBIAUSIA ILGAI MINKYTI IR GERAI IŠDAUŽYTI KOČĖLU )kad kepant būtų daug oro pūslių, tada bus lengvi ir purūs (šį kartą aš nei minkiau per daugiausia, nei daužiau :) ) ir tešlą padėkite 2 val.į šaldytuvą. Tešlą iškočiojam 0,5 cm.storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykit juostelėmis.Kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.Išėmus, dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų riebalai ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą