Puslapiai

2020 m. balandžio 14 d., antradienis

Netikras zuikis




Reikės :
 1 kg.kiaulienos faršo
3 kietai virti kiaušiniai
130 ml.pieno
3 riekelių batono
1didelio svogūno
1 vidutinio dydžio bulvės
3skiltelių česnako
prieskonių,druskos, pipirų...
 aš dar maltų džiuvėsėlių dedu

Eiga :

Batoną užpilam pienu ir pamirkome 10-15 min. Įkaitinam orkaitę iki 220 C
Viename dubenyje sumaišome mėsą su prieskoniais. Nuluptą svogūną susmulkiname.Bulvę sutarkuojam smulkia tarka, česnako skilteles sutriname spaustuku ir viską sumaišome su mėsa.Išmirkusį batoną sutriname ir įmaišome į mėsą kartu su keliais šaukštais džiūvėsėlių.
            Iš 2/3 faršo masės suformuojam pailgą apskritimą, sudedame virtus kiaušinius, uždedam likusį faršą ir išlyginam paviršių Zuikį uždengiam folija ir kepame įkaitintoj orkaitėj apie 40 min. tada nuimam foliją ir dar pakepam 25-30 min, kol zuikis gražiai paruduos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą