Puslapiai

2020 m. kovo 30 d., pirmadienis

Cinamoninės bandelės





 Tešlai reikės :
*500g miltų
1 š.druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai šilto vandens
20 g.šviežių mielių (7g sausų)
300 ml kefyro arba pasukų
100 g sviesto (augalionio aliejaus)

Bandelėms reikės (pertepimui prieš susukant):

100 g + 2 šaukštų minkšto kambario temperatūros sviesto
4 šaukštų cinamono
100 g cukraus

Dubenėlyje sutrinam mieles su cukrumi ir vandeniu, kol cukrus ir mielės ištirps.
Kitame dubenyje ištirpinkime sviestą- statome jį ant garų vonelės.Į ištirpusį sviestą galite supilti ir kefyrą, kad jis vos vos sušiltų, tik jokiu būdu neperkaitinkite.
Diliam dubenyje sumaišome miltus su druska.Po truputi į miltų masę supilam ištirpusias mieles ir kefyro, bei sviesto mišinį.Viską maišome tol, kol ims darytis glotni elastinga tešla.Suformuotą tešlos rutulį dedame į riebalais išteptą dubenį, uždengiame plėvele ar virtuvine šluoste ir statome kur šiltai pakilti apie 1 val..
Pakilusią tešlą plonai iškočiojame į didelio stačiakampio formą ir visą jo paviršių tolygiai ištepame sviestu.Dubenėlyje sumaišome cukrų su cinamonu ir beriame ant sviestu pateptos tešlos.Susukame tešlą ir gautą voleį supjaustome į bandeles. Išdėliojam bandeles į kepimo indą paliekant vietos joms šiek tiek pasipūsti.Formą su bandelėmis pridengiame plėvele ir statome šiltai dar šiek tiek pakilti , apie 20-30 min. Kol bandelės kyla įkaitiname orkaitę iki 180 C. Jei norisi saldziau, galima dar bandelių viršų aptept sviestu ir apibarstyt cukrumi. Kepam apie 25-30 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą