Puslapiai

2020 m. sausio 26 d., sekmadienis

Biskvitas perteptas juodųjų serbentų uogiene ir bananais









Reikės :

*4 kiaušinių
*120g cukraus
*120g miltų
*1 šauktelis kepimo miltelių
*1 šaukštelis vanilinio cukraus
*1 žiupsnelis druskos
*juodųjų serbentų uogienė
*2 bananai
**************
Kiaušinius išplakti mikseriu, beplakant supilti cukrų,žiupsnelį druskos ir dar 10-12 min.paplakti, cukrus turi ištirpti.
Atsargiai šaukštu (ne mikseriu) maišant suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.Maišyti, kol neliks sausų gumuliukų,bet per ilgai nemaišyti,kad nesukristų kiaušinių masė.
Kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
(Ar biskvitas iškepė,patikrinti įsmeigiant medinį pagaliuką- jeigu ištrauktas jis švarus ir sausas - vualia) Jeigu matosi,kad biskvito viršus ėmė smarkiau ruduoti,o biskvitas dar neiškepęs,tiesiog pridengti formos viršų folijos arba kepimo popieriaus lapu.( aš pridengiu po 15 min,o kepu viso 30 min.)
Pirmą kepimo pusę nevarstyti orkaitės durelių,nes biskvitas sukris.Iškępusį biskvitą atvėsinti kepimo formoj,o paskui perkelti ant grotelių visiškai atvėsti.
Perpjauti, ištepti uogienę, sudėlioti griežinėliais supjaustytus bananus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą