2020 m. vasario 23 d., sekmadienis

Varškės pyragas

Tobulas keptas varškės pyragas... skaniausias dar šiltas su šalta balinta kava, kurią pasigaminau sušaldžiusi užplikytą kavą į ledukus ir kartu su augaliniu pienu mikseryje suplakiau.







Reikės:

2 kiaušinių
1 indelio kondensuoto pieno
400 g varškės
250 g cukraus
Saujos lazdyno riešutų
3 valg.š.grietinės
50 g kakavos
250 g miltų
200 g sviesto
1 arb.šaukšt.vanilinio cukraus

Eiga:

Orkaitę įkaitinam iki 180 C
Miltus, sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, kakavą ir grietinę sudėti į kombainą ir pulso rėžimu maišyti, kol susidarys trupiniai.Aš tai darau rankomis.Pirštais viską trupinu, kol susidaro trupiniai (tik nemaišykite per ilgai, kad nesusidarytų vientisos masės gumulas)
    Pasiruošiam 24 cm.skersmens formą.Dugną išklojam sviestiniu popieriumi ir šonus patepam sviestu.Truputi mažiau, nei puse trupinių atidedam į šalį, kitus suberiame į formą ir šiek tiek paspaudžiam. Kišam pagrindą į orkaitę ir kepam apie 15 min.
    Kol kepa pagrindas pasiruošiame varškės masę.Varškę ištrinam su kondensuotu pienu ir kiaušiniais (aš tai darau su blenderiu).Gautą varškės masę užpilam ant apkepto pagrindo ir kišam į orkaitę 5-7 min.( Aš turėjau nemažai kokoso drožlių, tai užbarščiau ant pagrindo ir paskui pyliau varškę)
    Likusius trupinius sumaišome su kapotais riešutais ir užberiame ant varškės.Kepam dar apie 30 min.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą