Reikės :
2 pakelių 180 g. 9% riebumo varškės
100g cukraus
2 vnt.kiaušinių
1,5-2 st.miltų
1a.š.sodos
0,5a.š.cinamono
1v.š.citrinos sulčių arba acto
žiupsnelis druskos
riebalų spurgoms virti
Gaminam:
Į varškę berti cukrų,cinamoną gerai ištrinti, įmušti kiaušinius, išmaišyti iki vientisos masės.Pilam sodą ištirpintą citrinos sultyse.Tuomet suberti išsijotus miltus, po truputi pamaišant šaukštu.Kai bus sunku maišyti šaukštu, baikite minkyti rankomis, pateptomis aliejumi.Tešla turi būti minkšta, šiek tiek limpanti. Pamirkom rankas aliejuje ir darom mažas spurgytes.Dedam į įkaitintą aliejų ir verdam ant silpnos ugnies kol spurgytės tolygiai gražiai paruduos :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą