Ricottos sūrio pyragas pagal Beatą. Citrinos žievelės -pagrindinis akcentas šio pyrago, tad tikrai nereikia jų pagailėt :) Šiltas su pienu tiesiog tirpsta burnoje
Reikės :
*300g kvietinių miltų
*8g kepimo miltelių
*1 citrinos žievelės
*3 kiaušinių
*300g cukraus
*250g sviesto
*300g ricottos sūrio
*žiupsnio druskos
Eiga :
Rikotą pertriname per sietelį ir dedame atgal į šaldytuvą.Sviestą išlydome virš garų vonelės .Kol tirpsta sviestas, visus kiaušinius išsukame su cukrumi elektriniu plakikliu iki purios ,baltos ,standžios masės.Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais.Miltus išsijojame į kiaušinių masę, suberiam druską,maišome, nutarkuojame citrinos žievelę ir ją įmaišome, dedame rikotą.Supilame šiltą sviestą ir vėl išmaišom, kad visas sviesas susijungtų su tešla ir bus vientisa masė.
Kepame įkaitintoj orkaitėj iki 180C, rėžimas viršus-apačia, 35 min.
Reikės :
*300g kvietinių miltų
*8g kepimo miltelių
*1 citrinos žievelės
*3 kiaušinių
*300g cukraus
*250g sviesto
*300g ricottos sūrio
*žiupsnio druskos
Eiga :
Rikotą pertriname per sietelį ir dedame atgal į šaldytuvą.Sviestą išlydome virš garų vonelės .Kol tirpsta sviestas, visus kiaušinius išsukame su cukrumi elektriniu plakikliu iki purios ,baltos ,standžios masės.Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais.Miltus išsijojame į kiaušinių masę, suberiam druską,maišome, nutarkuojame citrinos žievelę ir ją įmaišome, dedame rikotą.Supilame šiltą sviestą ir vėl išmaišom, kad visas sviesas susijungtų su tešla ir bus vientisa masė.
Kepame įkaitintoj orkaitėj iki 180C, rėžimas viršus-apačia, 35 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą