*4-5 kiviai
*2 bananai
*350g jogurto
*70g cukraus
*1 šaukštas natūralių citrinos sulčių
*20 g želatinos
*100 ml.karšto vandens
*2 skirtingų skonių žele pakelių ( pas mane buvo braškinė ir persikinė želė)
*mėgstamo pyrago (man skaniausias Kuršėnų vyniotinis)
Paruošimas
Pirmiausia pasigaminam atskiruose induose 2 želės skonius, kaip nurodyta ant pakelio ir dedam į šaldytuvą sustingti.
Kivius nulupame bei supjaustome kubeliais. Kivius sudedame į prikaistyvį, suberiame cukrų, bei supilame citrinos sultis, išmaišome ir kaitiname ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 4- 5 min. kad išsiskirtų sultys.
Atvėsus supilame kivių masę į dubenį su jogurtu ir varškės kremu. Supjaustome jau sustingusią žele į gabaliukus, atsargiai įmaišome į masę.
Supjaustom turimą savo pyragą riekelėmis ir išklojam formos dugną.
Ant formos dugną iškloto pyrago išdėliojame banano griežinėlius ( bananą pjaustome vėliausiai, kad kol gaminsim , jis neparuduotų)
Į ankščiau užmaišytą masę sudedame želatiną, ištirpintą karštame vandenyje.Išmaišome mentele.
Gautą visą masę paskleidžiame ant bananų sluoksnio, išlyginame ir dedame tortą į šaldytuvą 6 valandoms.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą