Puslapiai

2019 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai su liofilizuotom goji uogomis, receptas šiek tiek mano patobulintas iš Saulėta virtuvė







INGREDIENTAI

1/3 stiklinės (85 ml) aliejaus arba 200 g.sviesto
2/3 stiklinės (135 g)rudo cukraus
2 valg. š. maltų linų sėmenų
4 valg. š. vandens
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (140 g) miltų
1 stiklinės (140 g) stambių avižinių dribsnių
1/2 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos
1 arb. š. malto cinamono
1/4 arb. š. malto muskato
1/5 stiklinės GOJI uogų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Aliejų (sviestą) ir cukrų gerai išplakite, kol cukrus ištirps.
3. Maltus linų sėmenis sumaišykite su keturiais šaukštais vandens. Masę sudėkite į aliejaus ir cukraus plakinį. Supilkite vanilės ekstraktą. Gerai išplakite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, stambius avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską, maltą cinamoną, muskatą ir GOJI uogas Mišinį suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Semkite po nedidelį šaukštą tešlos ir drėgnais delnais suformuokite nedidelius apvalius sausainius. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų skardų, palikdami tarp jų kelių centimetrų tarpus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje  apie 15 minučių. Iškepusius kelias minutes atvėsinkite skardoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Pipiriniai švediški meduoliai

Receptas iš Sezoninė virtuvė advento kalendoriaus


 






Keptos Dorados

Keptos Dorados pagal Beata, receptas Čia