Puslapiai
▼
Puslapiai
▼
2020 m. balandžio 26 d., sekmadienis
Žagarėliai...kaimiški
Kaimiški žagarėliai taip ir leidžia pasinert į prisiminimus, kai kadaise iš ryto nosį kutendavo močiutės kepami gardėsių kvapai... šilti su kakava...mmmmm skanumėlis
500 ml.kefyro
150 g grietinės
800 g miltų
1a.š kepimo miltelių
1 valg.šaukštas cukraus
žiupsnelis druskos
aliejus
cukraus pudra
Eiga :
Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Suminkykite tešlą (ŽAGARĖLIAMS SVARBIAUSIA ILGAI MINKYTI IR GERAI IŠDAUŽYTI KOČĖLU )kad kepant būtų daug oro pūslių, tada bus lengvi ir purūs (šį kartą aš nei minkiau per daugiausia, nei daužiau :) ) ir tešlą padėkite 2 val.į šaldytuvą. Tešlą iškočiojam 0,5 cm.storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykit juostelėmis.Kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.Išėmus, dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų riebalai ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.Skanaus
Mišrainė stiklainėlyje
"vinegretas" šiek tiek kitaip pateiktas, nei kad įprastai...sluoksniuojam:
Virtos bulvės ir morkos, avokadas supjaustyti kaladėlėmis, kiaušinio baltymas, Graikiško jogurto sluoksnis, kiaušinio trynys, alyvuogės, prieskoniai (pipiras, druska, rūkyta paprika) koncervuotas tunas savo sultyse, vel kiaušinio baltymas, juodieji ikrai, koncervuoti kukurūzai, šlakelis majonezo, bazilikas